Datum:

Šta predstavlja EU Eco Label oznaka?

 

 

EU Ecolabel je oznaka koja se dodeljuje proizvodima i uslugama koje zadovoljavaju visoke standarde zaštite životne sredine kroz sve faze njihovog ciklusa proizvodnje i potrošnje, počevši od dobijanja primarne sirovine, do proizvodnje, distribucije pa sve do odlaganja na otpad.

EU Ecolabel promoviše “cirkularnu ekonomiju” tako što podstiče proizvođače da prave manje otpada i CO2 tokom procesa proizvodnje. Ukratko rečeno: EU Ecolabel kriterijum podstiče kompanije da razvijaju proizvode koji su dugotrajni, laki za popravku i imaju mogućnost reciklaže.

EU Ecolabel kriterijum utvrđuje stroge i jasne smernice za kompanije koje žele da smanje svoj negativni uticaj na spoljašnju sredinu. Takođe, on garantuje za efikasnost akcija koje se sprovode pod ovom oznakom i obezbeđuje potrebnu kontrolu. Iz tih razloga, mnoge kompanije se okreću ovom kriterijumu kao vodiču za proizvodnju prorizvoda koje bi bili u skladu sa ciljevima održavanja spoljašnje sredine.

Ubrusima, toalet-papirima i salvetama koje su napravljeni metodom reciklaže, nisu dodavani nikakvi izbeljivači i dopunske hemikalije, a zbog načina proizvodnje otporniji su i kvalitetniji. Ovi proizvodi imaju veću gustinu vlakana i kao takvi se tokom upotrebe ne cepaju niti raslojavaju.

Na ovaj način i izborom ovih proizvoda, čuvate okolinu i štedite novac.

Pogledajte spisak svih proizvoda koje imamo u ponudi, a koji imaju EU Eco Label oznaku.